MENU
Aula_close Layer 1

Traditioner

På Søndermarksskolen er fællesskabet, såvel de små, de lidt større, som det helt store, en central del af vores vision som skole. I hverdagen på skolen er især de små og lidt større fællesskaber meget synligt, hvor traditionerne i højere grad er med til at skabe en ramme omkring det store fællesskab - SØNDERMARKSSKOLEN.

Fællessamlinger

Hver måned samles hele skolen i vores store sal. Her synger vi altid sammen og en af skolens årgange har et indslag, de viser for resten af skole. Disse spænder fra alt fra sange der har indgået i undervisningsforløb, til en dans fra en teateruge eller præsentation af arbejdet med et fagligt område.

Fællessamlinger har vi også inden skoleferier, ligesom vi i december skruer op for frekvensen og holder adventssamlinger hver uge, hvor vi også plejer at møde skolens nisse Temsi, der både laver drillerier og har brug for hjælp til forskellige ting.

fællessamlinger

 

Fælles udflugt

En dag i den sidste uge inden børnenes sommerferie tager hele skolen på udflugt. Konceptet er at vi bliver hentet af en kortege af busser og derefter sat af forskellige steder i nærheden af det endelige bestemmelsessted, hvorfra hver årgang går ad en planlagt rute til samlingsstedet.

De sidste tre år har turen gået til

Gudhjem - hvor alle fik en rundvisning på Oluf Høst Museet og malede et Oluf Høst inspireret maleri.

Hammershus - hvor vi besøgte det nye besøgscenter og fik en guidet tur på borgruinen

Hareløkkerne - hvor vi efter gåture igennem Almindingens smukke natur mødtes til fælles aktiviteter.

Hvor mon de næste års ture tager os hen?   

Fælles udflugt

 

Emneuge

Hvert år er der afsat en uge, hvor hele skolen på tværs af klasser og årgange arbejder under et fælles emne. Emneugen afsluttes med et åbent hus for forældre og andre interesserede, hvor man først kan opleve børnenes arbejde med emnet og derefter spise sammen.

emneuge

 

Fastelavn     

Vi fejrer fastelavn, hvor vi udover udklædning og tøndeslagning, skaber Bornholms største kagebord - tror vi nok. 

Fastelavn

 

Teateruge

Hvert år skaber 5. årgang sammen med en professionel instruktør en teaterforestilling, som spilles for såvel nogle af skolens andre klasser, som for deres familier.

teater

 

Julebanko

Inden vi går på juleferie spiller hele skolen højtaler-julebanko. Hver klasse har lavet sin egen plade og afleveret en kontrolplade på kontoret. Og så går spillet i gang. Numrene bliver råbt op over skolens kaldeanlæg og kommer ud i alle klassers højtalere, såvel som de udendørs højtalere, så det kan høres i hele nabolaget at Søndermarksskolen spiller julebanko. Når en klasser har banko, på en række, to rækker eller hele plade, kaldes til kontoret via kaldeanlægget og der råbes banko og der sendes et bud fra klassen til kontoret for at hente præmien.

julebanko

 

 

 

 

 

Indskolingskoncert

I et stort anlagt koncept, øver og afholder den samlede indskoling koncert for deres familier.

indskolingskoncert

 

Morgenmad i Frito

Fire gange om året inviterer Frito alle indmeldte børns forældre og søskende på morgenmad i Frito. Frito serverer lækker morgenmad og alle har rig mulighed for at få snakket sammen på tværs af klasser og årgange. Snakken går mens der spises pandekager, røræg, pølser og morgenbrød og vi plejer at være rigtig mange, der sammen har en hyggelig morgen.

morgenmad