Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Årsberetning 2020-2021

Årsberetning Søndermarksskolen 2020-2021

Endelig helt tilbage på skolen, hvor alt snart er som det plejer at være. Men er det mon slut nu for hjemme skolen? Det både tror og håber vi på. Vi har igen været holdt i skak af nedlukning, restriktioner og manglende fællesskaber. Ligesom elever, medarbejdere i skolen har skolebestyrelsens arbejde også været præget af møder gennem computerens lyd og skærmens til tider forringede billedkvalitet og lys. Men hold nu op hvor har skolen igen leveret kvalitets undervisning på trods. Vi har i år afholdt 10 skolebestyrelsesmøder og havde en hel arbejdslørdag, hvor vi var fysisk sammen på Nordlandet i sensommeren 2020. Vi tror, at det kommende skoleår vil starte op på vanlig vis, som vi husker det, med fællessang, leg i skolegården og undervisning igen på tværs af klasser og fuldt drøn på Frito og alle de gode tilbud, der altid er.

Arbejdsslørdag
I år havde vi punkterne trivsel på skolen, og hvordan vi gør skolen mere attraktiv i forhold til at beholde eleverne på skolen. Vi oplever, at blandt forældre vælger at flytte deres børn til privatskolen i overgangen fra mellemtrin til udskoling. I forhold til trivsel ser vi mange steder, at det går rigtig godt, men der er også områder, hvor vi kan blive bedre. Her vil vi gerne fremhæve det gode, som sker på skolen og gøre mere af det i forhold til at styrke den gode trivsel. Skolen besidder mange muligheder, og dem vil vi fortsat have fokus på. Igen var det en givende arbejdsdag, hvor vi både fik talt om udeområdernes muligheder og lokaler til tanker om, hvordan vi viser skolens værdier ud ad til.

Skoledagens længde
Skoledagens længde blev sidste år sat ned, sådan der vil være flere timer i skolen med to lærer til stede i klasserummet. Tanken bag er at kvalificere undervisningen ved at have mere lærer tid til den enkelte elev, og ved at lærerne planlægger, udføre og evaluere undervisningen sammen. Det fungerer, men har igen været udfordret af nedlukning. Vi arbejder forsat på, at vi kan få de bedste betingelser for at drive skole og sikre en høj trivsel og høj faglighed på skolen.

Elevtallet stiger
Vi er så heldige, at rigtig mange familier har søgt plads hos os i det kommende skoleår. Skolen har for næste skoleår, derfor fået tildelt tre 0.klasser i forhold til vi normalt har to. Det betragter vi som et stort skulderklap til det, vi gør på skolen.

Trafikken omkring skolen
Trafikken omkring skolen har været særligt udfordret i år i forbindelse med kommunens valg af, med at Søndermarkshallen skulle have funktion som testcenter. Til gavn for mange borgere, men til gene for både skole og idrætsforeninger. Vi har været i dialog med borgmester Thomas Thors, hvor vi nu håber og tror på, at de flytter testcenteret til anden lokation, inden vi når oktober og inde sæsonen for idræt i skolen begynder.
På Smedegårdsvej vil der hen over sommeren blive sat chikaner op før og efter ind/udkørslerne til skolen, hvor hele vejen vil få status som 40 km. fartzone. Kommunen gik meget positiv ind i dialogen og kom hurtigt med en løsning på vores bekymring for trafiksikkerheden på Smedegårdsvej.

Projekt ”Vi bliver på skolen”
Projektet "Vi bliver på skolen", kan ses i link eller i principper på skolens hjemmeside, under bestyrelsen. Projektet er vel fungerende. Men ligesom alt andet, har vi ikke kunne evaluere på tiltaget endnu med eleverne. Men det forlyder på skolen, at der er tilfredshed med ordningen, men at eleverne savner aktiviteter inde og ude, samt tilbud om madudsalg på skolen. Vi afventer og glæder os over, at det indtil videre er blevet taget godt i mod.

Dialogmøder
Som bestyrelse vil vi gerne være mere synlige på skolen, hvor vi igen i år har deltaget i de første forældremøder på skolen og fortalt om vores arbejde i bestyrelsen. Planen med at lave dialogmøder blev udsat, grundet restriktionerne og vil forhåbentlig blive sat i spil igen i det kommende skoleår. Udover det har vi gennem tiden udvidet referaterne fra bestyrelsesmøder med et resumereferat, for at skabe en bedre fornemmelse for indholdet i møderne, der samtidig vil understøtte det egentlige referat.

Skolebestyrelsens arbejde
Arbejdet i skolebestyrelsen er altid interessant. Der er god mulighed for at følge med i skolens liv og udvikling. Skulle du have lyst til at deltage i bestyrelsesarbejdet, kan vi varmt anbefale at stille op til valg til skolebestyrelsen efter sommerferien. Der er mange spændende områder at arbejde med i den nære fremtid fx opgradering af udeområderne til lærings-, lege- og oplevelsesrum, videreudvikling af Projektet ”Vi bliver på skolen”, Øge samarbejdet mellem skole og hjem gennem dialogmøder med skolebestyrelsen, afholde temaaftner med indbudte foredragsholdere, inklusionen på skolen, brug af naturen og meget mere.

Stil op til skolebestyrelsen og vær med i skolens positive udvikling
Der er brug for nye kræfter i skolebestyrelsen, da Maria, Rene og jeg selv stopper. Det er min sidste årsberetning for denne gang, da jeg pga. nyt job må trække mig for bestyrelsesarbejdet for nu. Tak for indsatsen til Maria og Rene, tak til de blivende forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer, elever, medarbejdere og skolens ledelse, det har været et spændende og givende samarbejde.
Vi har en rigtig god skole med stærke værdier, professionelle medarbejdere, dygtige elever og en målrettet ledelse der viser, vi mener det, vi siger.

Thomas Garfort
Skolebestyrelsesformand, Søndermarksskolen